Salina artificiala la Oradea

luni, 17 octombrie 2011 1 comment
Orădenii nu trebuie să mai parcurgă distanţe lungi pentru a putea profita de beneficiile unei saline. Din această lună salina funcţionează la Oradea, pe strada Blaise Pascal nr 18.

Salina din Oradea face parte din conceptul Salina Roman – prima salină artificială de suprafaţă cu brevet de invenţie, premiată cu trei trofee la Târgul Internaţional de Invenţii de la Budapesta, în 2009.
Salina de la Oradea e sub supravegherea vigilentă a inventatorului Nelu Ştefan Roman. „Datorită pereţilor care sunt placaţi cu blocuri de sare neprocesată adusă de la Slănic Prahova, concentraţia de aerosoli din salina de la Oradea este dublă faţă de o salină naturală. Pentru construcţia salinei au fost aduse 26 de tone de la Slănic Prahova”, a declarat administratorul Călin Ilea.

Beneficiile salinei
Sarea Cristalina are efecte pozitive asupra organismului uman, aceasta ajutând în tratarea afecţiunilor aparatului respirator (astm, bronşite, tuse tabacică, insuficienţa respiratorie), infecţiilor ORL (amigdalite, sinuzite, otite, rinite, alergii de sezon), disfuncţiilor tiroidei, insomniei, stresului sau sforăitului. Orădenii pot opta pentru sedinţe de câte o oră a câte 10 lei fiecare sau pot să îşi facă abonament, 150 de lei pentru 18 sedinţe de câte o oră. Date contact e-mail: salinaoradea@yahoo.com; telefon: 0744.1275640 sau 0359.416223.

Sursa: bihon.ro

1 comment :

 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB