Luceafărul Oradea invinge vice-campioana Romaniei, Poli Timisoara

duminică, 16 octombrie 2011 0 comment
Luceafărul Oradea a detonat bomba etapei în Liga secundă după ce a învins vicecampioana României, Poli Timişoara, cu 1-0, prin golul marcat de Cristian Lupuţ în minutul 94. Experimentatul jucător orădean a reuşit să înscrie la ultima fază a partidei reluând cu capul o minge centrată de fostul internaţional, Zeno Bundea. Cătălin Chiş, fostul căpitan de echipă al lui FC Bihor a fost titular la Poli.
Echipa bihoreană a primit o lovitură încă din startul partidei, în minutul 13: Moldovan, accidentat, fiind înlocuit de Popescu. Poli a fost echipa prezentă în atac în primele minute iar Axente în minutul 16, de două ori singur cu Miron şi în minutul 18, nu a putut deschide scorul, lovindu-se de riposta portarului din Felix. Cam la atât s-a redus prima parte a întâlnirii în care poliştii au dominat însă controlaţi de bihoreni, care au cedat deliberat iniţiativa fără să fie puşi în pericol, exceptând ocaziile lui Axente într-un interval de trei minute. Nici după pauză datele problemei nu s-au schimbat însă a fost un meci acerb, cu destul de multe întreruperi.
Luceafărul şi-a dat seama că poate mai mult în minutul 64, minut care a rupt echilibrul numeric. Goga a primit al doilea cartonaş galben, după un henţ de-a dreptul stupid şi a fost eliminat! În 11 contra 10 bihorenii au ştiut să folosească omul în plus dar numărul de faulturi a fost exagerat de mare pentru două echipe preocupate în general de fotbal. Călin Moldovan a forţat atacul în final când a trimis al doilea vârf de meserie pe teren iar golul a venit în finalul prelungirilor. Bundea a centrat în careu iar Lupuţ, fostul său coleg de la juniorii lui FC Bihor de la începutul anilor 90, a marcat cu capul un gol izbăvitor pentru Luceafărul.

Cealalta echipa oradeana, FC Bihor a scos un punct de la Piteşti: 0-0 cu FC Argeş.

Sursa: bihorstiri.ro
 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB