Oradea va avea aqua park Complexul „Nymphaea”

marți, 18 octombrie 2011 0 comment
Un proiect pe fonduri europene de aproximativ 22 milioane euro, menit a transforma actualul Ștrand Municipal din Oradea într-o zonă de agrement în toată regula.
A fost semnat luni (17 octombrie), la sediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, de către primarul Ilie Bolojan. Proiectul Complexului „Nypmphaea” se vrea unul prin care să poată fi oferite servicii de agrement moderne de tip Wellness, Aqua Parc și Spa. Investiția (cu partea de valoare eligibilă ridicându-se la peste 64,6 milioane lei) va însemna, printre altele, exploatarea resurselor naturale precum apa geotermală cu demonstrate proprietăţi curative și oligotermalele, toate având efecte benefice în tratarea unor boli reumatismale.
De asemenea, ideea nesecretizată a Municipalității este „obţinerea unor avantaje competitive la nivel regional prin promovarea turismului de agrement, prin inovarea şi dezvoltarea unei noi generaţii de experienţe turistice, moderne, care vor duce la sporirea numărului de turişti în competiţia cu ţara vecină, Ungaria”. Practic, Primăria speră să atragă pentru o perioadă de şedere mai lungă vizitatori noi. Printre cele ce urmează a se construi pe locul Ștrandului Municipal se numără un complex multifuncţional cu 2 etaje + subsol, bazine acoperite, dar și un complexul comercial de peste 1.000 mp. Proiectul parafat azi în Cluj înseamnă construirea a 14 bazine şi a 12 aquatobogane, amenajarea de spaţii verzi, accese, alei și împrejmuiri, respectiv reabilitarea şi realizarea reţelelor de utilităţi necesare. De asemenea, se are în vedere reabilitarea grupurilor sanitare existente şi construirea altora noi, precum şi adaptarea acestora persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Urmează ca noul Complex „Nymphaea” să pună la dispoziția clienților 238 locuri de parcare pentru autoturisme și 2 locuri pentru autocare.
Detalii despre proiect finanțat prin Programul Operațional Regional puteți citi aici.

Sursa: bihorstiri.ro
 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB