Imperio, primul tramvai românesc low cost

vineri, 15 iulie 2011 0 comment

Societatea Astra Vagoane Călători din Arad a prezentat, vineri, primul tramvai românesc, Imperio, produs în parteneriat cu firma germană Siemens, preţul acestuia fiind de aproximativ 1,7 milioane de euro, cu 30 la sută mai ieftin decât tramvaiele fabricate pe piaţa mondială.

Conducerea SC Astra Vagoane Arad susţine că tramvaiul Imperio este cel mai economic tramvai din lume, luând în calcul tariful la energie consumată/număr de călători/kilometri.

"Începând de astăzi, România apare pe harta mondială a fabricanţilor de tramvaie. Cu sprijinul Siemens, am reuşit să scoatem un tramvai modern, de top, ale cărui performanţe sunt la cel mai înalt nivel. Drumul nu a fost foarte lung. dar a fost greu. Prezentăm un prototip de tramvai pe care o să-l vedeţi atât în ţară, cât şi în străinătate. Doresc ca de Zilele Aradului să ieşim în oraş, pentru ca arădenii să vadă noul tramvai", a declarat Valer Blidar, preţedintele SC Astra Vagoane Călători SA.

Blidar a menţionat că Imperio este cel mai nou model de tramvai produs pe piaţa mondială de profil. În funcţie de solicitări, Imperio poate fi echipat cu trei sau patru module, iar, pentru a creşte confortul călătorilor, 30 la sută din lungimea acestuia poate fi echipată cu uşi. Noul model de tramvai are 168 sau 240 de locuri, în funcţie de numărul de module din care este format.

Tramvaiul Imperio a fost prezentat vineri în faţa reprezentanţilor autorităţilor locale, a celor de la Siemens şi a jurnaliştilor, la sediul fabricii din Arad. După prezentare, atât preşedintele Astra Vagoane Călători, cât şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, au urcat la pupitrul de comandă şi au condus tramvaiul, câ?iva metri, în curtea fabricii.

Galerie Foto aici!

 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB