În 18 iunie la Oradea va avea loc competiţia Xtr Triathlon Oradea

sâmbătă, 28 mai 2011 0 comment
În 18 iunie la Oradea va avea loc competiţia Xtr Triathlon Oradea cu probe inspirate de concursul Iron Man.
Competiţia Xtr Triathlon Oradea este un triatlon şi se desfăşoară pe două lungimi de traseu: pe lungimea egală cu lungimea unei competitii Ironman , adică înot 3.800 metri, bicicletă 180 km şi alergare 42.2 km, şi pe lungimea Half Ironman, adică chiar pe jumătatea fiecărei distanţe enumerate mai sus.
„Resoponsabili” de acest concurs sunt Clubul Sportiv Xterra şi Asociaţia Sportivă Probikers, cu un număr de peste 40 de organizatori şi voluntari.
„Evenimentul va fi internaţional. Pe lângă sportivii de elită din România -Alexandu Diaconu – Braşov , cu un palmares impresionant şi selectionat pentru campionatul mondial din SUA din acest an- vor fi prezenţi şi sportivi cu renume din Ungaria şi Belgia. Numărul celor înscrişi la această competiţie extremă de triatlon s-a triplat faţă de numărul celor înscrişi la concursul din anul trecut, ceea ce arată un interes mărit faţă de acest sport”, spune Szokolszki Istvan organizator al competiţiei.

Competiţie solicitantă

Startul se va da în data de 18 iunie la ora 07.00 la lacul Paleu, unde se va desfăşura prima probă adică înotul. Dupa înot concurenţii vor parcurge traseul de bicicletă 180 km pentru distanţa lungă şi 90 km pentru cei înscrisi la Half Ironman. Traseul de bicicletă la final va intra în Oradea prin Săldăbagiu de Munte şi ia sfârşit în Parcul Brătianu, unde concurenţii parcurg proba de alergare. Alergarea în parc are deasemenea două lungimi de traseu de parcurs pentru sportivi, cei care s-au înscris la proba de Ironman aleargă un maraton şi cei care s-au înscris la Half Ironman doar un semimaraton. Durata medie pentru distanţa Ironman este aproximativ 12 ore , deşi primii clasaţi sunt asteptati la finish în mai puţin de 9 ore de la start. Pentru Half Ironman, durata medie de parcurgere a traseului este de 7 ore , aici primii clasaţi vor sosi la finish în mai puţin de 5 ore de la start.
V.T

Sursa: bihon.ro
 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB