Victoria 2020 - un proiect Siemens

joi, 14 aprilie 2011 4 comment
Victoria 2020 este o competiţie de dezvoltare urbană adresată studenţilor pasionaţi de tehnologie, inginerie, construcţii sau arhitectură urbană. la care facultatea de Geografie Oradea, specializarea: Planificare Teritoriala  va participa, (desigur si eu). Suntem foarte increzatori, speram sa castigam premiul cel mare.
Pe scurt Victoria este un oraș în județul Brașov, situat la poalele Munților Făgăraș, la 30 de kilometri de municipiul Făgăraș și la 100 de kilometri de municipiul reședință de județ, Brașov.
Eşti pasionat de tehnologie, inginerie, construcţii sau arhitectură urbană?
Vrei să câştigi împreună cu o echipă un premiu de 2000 EUR?
Ştii să ghiceşti (sau să planifici) viitorul?
Vrei să te lupţi pentru Victoria unui oraş?
Vrei să lucrezi cot la cot cu specialişti Siemens şi experţi urbanişti pentru a dezvolta un proiect care are toate şansele să fie pus în practică?


Participă la competiţia de dezvoltare urbană, Victoria 20.20, un concurs ambiţios de idei despre cum se poate reinventa oraşul Victoria până în anul 2020, cu ajutorul tehnologiilor sustenabile.

Victoria de azi este o comunitate urbană aflată în judeţul Braşov, o fostă colonie muncitorească creată la începutul anilor '50 în jurul unui combinat chimic, un oraş cu doar 9000 de locuitori, o dezvoltare precară şi un viitor incert.


Luaţi-vă un răgaz de câteva minute şi reflectaţi la această temă: ce viitor au micile oraşe artificiale ale socialismului, create în jurul unei industrii care a murit? Se pot reconverti ele la o viaţă proprie, sustenabilă, în sec XXI, având în vedere mutaţiile şi provocările actuale?

Puneţi-vă imaginaţia la încercare şi închipuiţi-vă cum putem folosi cele mai recente inovaţii din tehnologie pentru a stimula dezvoltarea sustenabilă a oraşului Victoria.

Mai multe detalii Aici 

4 comment :

  • Friv spunea...

    Salut,sunt administratorul site-lui friv250.ro si iti scriu acest comentariu
    in speranta de a incheia o colaborare de tipul schimb de link;daca esti deacord
    adauga in lista ta de messenger id-ul friv250(email friv250@yahoo.com) pentru a finaliza parteneriatul.

 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB