OTL se extinde în Zona Metropolitană

vineri, 3 decembrie 2010 0 comment
Variante pentru staţiile de transbordare propuse de OTL, precum cea din cartierul Nufărul

Societatea orădeană de transport în comun are în plan să-şi ofere serviciile şi navetiştilor.

Strategia pe termen scurt a societăţii locale de transport în comun - Oradea Transport Local (OTL) include extinderea serviciilor în localităţile din Zona Metropolitana a Oradiei (ZMO). Asta s-ar putea înfăptui în condiţiile unui regulament metropolitan de transport cu prescripţii minimale privind exploatarea: dotarea vehiculului, confortul oferit, programul de transport adecvat sau facilităţile propuse.
Conducerea OTL SA consideră necesară o autoritate de transport metropolitan, ADI - Asociaţie de Dezvoltare Intracomunitară din care să facă parte primăriile din localităţile din ZMO, pe bază de voluntariat. ADI ar reglementa şi activitatea actualilor transportatori din afara Oradiei, care momentan oferă zilnic servicii pentru circa 20.000 de navetişti.
„ADI va organiza procedura de atribuire către o firmă specializată a activităţii de eliberare şi verificare a legitimaţiilor de călătorie, bilete sau abonamente, prin sistem de taxare şi evidenţa electronică on-line”, se arată în strategia OTL. Mai mult, conducerea societăţii ia în calcul şi extinderea liniilor sale de transport pentru a veni în întâmpinarea celor circa 20.000 de călători care fac zilnic naveta spre Oradea, spune directorul OTL, Csuzi Istvan.
Pentru a citi toata stirea dati click Aici
Sursa:  bihon.ro
 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB