Earth Hour 2012 la Oradea

miercuri, 28 martie 2012 0 comment
Sâmbătă, 31 martie, timp de o oră, pământenii vor încerca din nou să economisească un pic de energie și vor stinge cât mai multe becuri și aparta electronice.
La Oradea, ediția din 2012 a Earth Hour este organizată de Clubul Rotaract, în colaborare cu Primăria Municipiului și cu mai mulți agenți economici. Implicarea acestora din urmă va însemna intrarea voluntară în „zodia” lumânărilor pentru 60 de minute.
Potrivit celor de la Rotaract, aproape toate barurile din Pasajul Vulturul Negru și de pe strada Vasile Alecsandri vor stinge luminile între orele 20:30 – 21:30. De asemenea, în intervalul orar menționat, partea pietonală a străzii Republicii, clădirea Vulturul Negru, Primăria Oradea și clădirea Teatrului „Regina Maria” nu vor beneficia de iluminat public / arhitectural. În plus, organizatorii spun că, în timpul zilei de 31 martie, în Parcul 1 Decembrie va fi amplasat un balon cu aer cald cu ajutorul căruia va fi subliniat mesajul zilei cu Earth Hour. Conform statisticilor, în 2011, aproximativ 1,5 miliarde de oameni de pe toate continetele s-au implicat în evenimentul menit a atrage atenția asupra necesității economisirii de energie și a încălzirii globale.
 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB