Dezbatere publică privind întreţinerea zonelor verzi

vineri, 13 ianuarie 2012 0 comment
La sfârşitul lunii, Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea va găzdui o dezbatere publică privind modificarea Regulamentului privind organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiul Oradea şi a Protocolului de transmitere în folosinţă gratuită a terenurilor cu destinaţia de spaţii verzi.

„Propunerile vizează modificarea unora dintre atribuţiile asociaţiilor de proprietari în ceea ce priveşte obligaţiile ce le revin pentru realizarea şi protejarea zonelor verzi, dar şi sancţiunile pentru nerespectarea acestora”, informează Biroul de presă al Primăriei.

Noul regulament aduce modificări importante şi în ceea ce priveşte avizarea tăierilor de copaci şi celor care solicită un astfel de aviz. Concret, în locul fiecărui arbore tăiat ar trebui plantaţi alţi cinci copăcei, având circumferinţa de minim 12 cm, înălţimea de minim 4 m. O altă cerinţă este ca aceştia să fie prevăzuţi cu balot de pământ, iar tulpina lor să fie dreaptă şi nedeteriorată, fără ramuri rupte. Actualul regulament cere plantarea a doar doi copaci, în locul unui arbore tăiat.

Propunerile Serviciului Spaţii Verzi pot fi studiate pe site-ul Primăriei. Dezbaterea va avea loc în data de 31 ianuarie, de la orele 16. Până atunci, cetăţenii pot face propuneri sau sugestii pe adresa de e-mail: mircea.stejarean@oradea.ro.
 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB