Miting de Ziua Nationala a Romaniei la Oradea

joi, 24 noiembrie 2011 1 comment
De ziua nationala am dreptul sa protestez!
Oradenii ies in strada de Ziua Nationala a Romaniei sa-si exprime nemultumirile!
1 Decembrie, data la care sarbatorim Ziua Nationala, reprezintă un simbol care vorbeste despre libertatea, demnitatea, si autodeterminarea cetățenilor țării noastre. Romania este patria comuna a tuturor acestora, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala.
1 Decembrie este o zi in care trebuie sa fim mandri ca suntem romani, dar si constienti ca mersul lucrurilor din tara noastra depinde de eforturile fiecaruia dintre noi. O zi in care ar fi bine sa ne reamintim ca noi suntem izvorul puterii si al suveranitatii nationale asa cum spune Constitutia in articolul 2: „Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum. Niciun grup si nicio persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu”.
Potrivit acestor principii, a dreptului la libera exprimare si a dreptului de a protesta, pe data de 1 Decembrie vom organiza un miting la care este invitat fiecare oradean nemultumit. Desi au trecut mai bine de 20 de ani de la caderea unui regim totalitar, multi dintre romani si oradeni se tem inca sa protesteze si sa isi exprime liber nemultumirile. Mentalitatea „capului plecat pe care sabia nu-l taie” este inca mult prea prezenta in societatea noastra. O mentalitate a fricii pe care au mizat nenumarati politicieni care ne-au mintit, ne-au dezamagit si ne-au furat. In ultimii 20 de ani, tirania si abuzurile multora dintre politicienii romani au dus la atrofierea spiritului civic al oamenilor care nu au mai protestat cu adevarat nici macar cand li s-au redus salariile si pensiile.
In ultimii 20 de ani, actuala clasa politica a devalizat tara distrugand industria, au furat banii inventand inginerii financiare gen CARITAS si FNI, au falimentat banci, au ruinat agricultura, au vandut pe spaga rezervele si bogatiile naturale ale tarii, au distrus sistemul sanitar si educatia, au taiat padurile si ne-au poluat aerul, iar cand nu a mai ramas aproape nimic de furat ne-au inglodat in datorii pentru a ne amaneta viitorul.
Libertatea de exprimare si libertatea intrunirilor stau la baza unei societati democratice. Consideram ca ziua simbolica de 1 Decembrie reprezinta momentul potrivit pentru a ne spune nemultumirile. Multimea tacuta care sufera abuzurile si nedreptatile actualei clase politice trebuie sa-si recastige onoarea si demnitatea.
Ziua Nationala a Romaniei nu inseamna festivitati goale de continut sau fanfaronada unor patriotarzi ale caror vorbe nu mai impresioneaza pe nimeni. Romania nu este a fariseilor si a ipocritilor. Romania este formata din oamenii care se gandesc cum isi vor plati factura la intretinere, din pensionarii care se gandesc daca au sau nu bani de medicamente, din profesorii care au un venit sub 200 de euro pe luna, din tinerii care se gandesc sa plece in strainatate pentru ca in tara lor li se refuza aproape orice sansa de a-si pune in valoare potentialul.
Actiunea de protest este initiata in principal de oradenii din cartierul Iosia care vor protesta impotriva cresterii cu 125% a facturii la energie termica. Mitingul este, in acelasi timp, o actiune deschisa tuturor oradenilor carora li s-a incalcat un drept si tuturor oamenilor care au o nemultumire si doresc o portavoce de la care sa-si exprime revolta.
Sunt astepta toti oradenii care nu doresc monopolul CET-ului si al RER-ului, toti cei care sunt nemultumiti de taierile de copaci din oras, locuitorii strazii Ecaterina Teodoroiu, cei care nu vor demolarea pasarelei de la Gara, oradenii care sunt nemultumiti de faptul ca nu avem un Aeroport international functional, persoanele care nu sunt primite in audienta de domnul primar, cei care doresc piste de biciclete, ecologistii care sunt nemultumiti de gradul ridicat de poluare din oras, oradenii care sunt nemultumiti de activitatea serviciului de parcari si ridicari de masini a Primariei, oradenii nemultumiti de intentia intentia Guvernului si a Primariei de a eutanasia cainii si toti cei care se simt lezati de politica municipalitatii, a consiliului judetean si a guvernului.
In urma protestului vom redacta un document in care vom scrie pe domenii si categorii problemele oradenilor care au venit la miting. Vom propune solutii pentru aceste probleme si vom inainta acest document primarului Ilie Bolojan, presedintelui Consiliului Judetean Radu Tirle si prefectului Gavrila Ghilea. Pentru oradeni si pentru locuitorii cartierului Iosia vom solicita marirea subventiei Primariei pentru agentul termic deoarece nu trebuie sa existe “o generatie de sacrificiu”, solicitam o zona distincta de facturare pentru Iosia cu un tarif care sa reflecte beneficiile incalzirii pe baza de apa geotermala iar pentru toti oradenii, o garantie a Primariei ca pretul facturii la energia termica nu va exploda dupa ce CET-ul va fi trecut pe gaz. Solicitam incetarea demersurilor de a impune monopolul pe piata termiei din Oradea impunand un pret unic pana la solutionarea in instanta a contestatiei hotararii de consiliu local.

Sursa: horeavuscan.ro

1 comment :

 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB