Supraparcare de 5 milioane de euro in Oradea

vineri, 5 august 2011 1 comment
Supraparcarea din Oradea  
SC Construcţii Bihor şi-a adjudecat realizarea Supraparcării de la Tribunal cu 5 milioane de euro.
Supraparcarea din spatele Tribunalului va fi construită de firma co-acţionariată de prefectul Gavrilă Ghilea, la un cost de cinci milioane de euro (TVA inclus) „la un preţ aparent neobişnuit de scăzut”, după cum a apreciat comisia de evaluare faţă de cel estimat pe baza studiului de fezabilitate: şapte milioane euro fără TVA.
Ieri, SC Administraţia Domeniului Public SA (fosta RAPAS) Oradea a anunţat finalizarea procedurii de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia Complexului Multifuncţional cu parcare supraetajată, zona Tribunalului.
Conform datelor oferite de ADP, la licitaţie au participat patru asocieri de firme: SC Civila – SC Poliart – SC Costa -Voc, SC Bayer Construct – SC Ared Geo & Cad, SC Construcţii Bihor – SC Pro-Arh respectiv SC Selina – SC Atrium Project.

„Preţ aparent scăzut”

„Comisia de evaluare a analizat propunerile financiare sub aspectul existenţei corecţiilor admise de lege, al incadrării in valoarea estimată a contractului, al preţului aparent neobişnuit de scăzut in raport cu ceea ce urmează a fi prestat. Oferta declarată cştigătoare a contractului de achiziţie publică avand ca obiect execuţia lucrărilor de Proiectare şi execuţie Complex Multifuncţional cu Parcaje Supraetajate, zona Tribunalului Oradea este cea depusă de ofertantul Asociaţia SC Construcţii Bihor SRL si SC Pro-Arh SRL, cu o propunere financiară de 16.773.734 lei fără TVA, termenul de execuţie fiind de 12 luni”, a mai informat ieri Biroul de Presă municipal.
Acum, procedura de licitaţie se află in perioada de contestaţii, iar dacă nu vor fi obiecţii, ADP Oradea va semna contractul de proiectare şi execuţie a complexului după 15 august.

Speră in amortizare

Complexul va avea 460 de locuri de parcare şi 1.013 mp de spaţii comerciale.
La deschiderea ofertelor pentru realizarea complexului, in urmă cu trei săptămani, şeful Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi, ne informa că la un preţ estimativ de 6,5 milioane euro (TVA inclus), costul complexului ar urma să se amortizeze in 11 ani. Iar cum costul rezultat in urma licitaţiei este cu 1,5 milioane de euro mai mic, ar fi de aşteptat ca şi perioada de amortizare să scadă.
Sursa: bihon.ro
 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB