Zeitgeist: cel mai vizionat documentar din istoria internetului

joi, 26 februarie 2009 0 comment
Zeitgeist pledeaza pentru demitificarea lumii in care traim. Produs de Peter Joseph, filmul a fost creat pentru a-i inspira pe oameni sa priveasca lumea dintr-o perspectiva mai critica si pentru a intelege ca deseori lucrurile sunt diferite de le vedem noi, oamenii obisnuiti.

Ce pot avea in comun religia, razboiul si banii? Conform acestui documentar, care timp de doua ore aduce o multime de argumente in sprijinul teoriei pe care o sustine, numitorul comun este incercarea de manipulare a populatiei la nivel mondial.

O sa va prezint doar inceputul primei parti a documentarului:

CEA MAI GROZAVA POVESTE SPUSA VREODATA




Pentru a vedea tot documentaru dati click
aici.


Prin vizionarea acestui documentar sper ca sa priviti din alta perspectiva viata si sa va deschida un nou orient.
My favorites lines:
Bill Hicks isi incheia spectacolele cu urmatoarele fraze:
“Viata este ca un carusel dintr-un parc de distractii. Ne dam in el si credem ca e ceva real, atat de puternice ne sunt mintile Iar caruselul o ia in sus, in jos, apoi se invarteste si se invarteste Ne ofera senzatii tari si ne da fiori, e foarte viu colorat, e foarte zgomotos si ne simtim bine, pentru un timp.
Unii se dau cam de mult timp in carusel si incep sa se intrebe daca este real sau e doar un carusel Si alti oameni isi aduc aminte si se intorc la noi spunand: “Hei, nu va faceti griji, sa nu va fie teama niciodata pentru ca e doar un carusel…” Iar noi ii ucidem pe acei oameni. “Inchide-i gura. Am investit o gramada de bani in caruselul asta. Faceti-i sa taca!”
Uitati-va cate riduri mi-au aparut de ingrijorare. Uitati-va la contul meu mare din banca si la familia mea. Trebuie sa fie real. “E doar un carusel.” Dar ati observat ca mereu ii ucidem pe baietii aceia buni care incearca sa ne avertizeze? Ii lasam pe demoni sa alerge in voie.
Dar nu are importanta, e doar un carusel. Si ne putem da jos din el oricand dorim. Alegerea ne apartine doar noua. Nu necesita efort, munca, slujba, economii sau bani. Doar o alegere, chiar in acest moment… intre teama si iubire.”
Astept parerile voastre despre documentar.

 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB