Cine va fi cel mai rapid: Tramvaiul, masina sau bicicleta

duminică, 16 septembrie 2012 0 comment
Cursa va avea loc vinerea viitoare cu ocazia manifestărilor organizate în cadrul programului "Săptămâna europeană a mobilităţii".

Acţiunea se va desfăşura în perioada 15 - 21 septembrie şi va cuprinde o suită de evenimente menite să tragă atenţia mai mult sau puţin direct asupra importanţei transportului în comun.
Calendarul evenimentelor va fi deschis sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 10 de cea de-a zecea ediţie a competiţiei cicliste "Bike trial" desfăşurată în organizarea Asociaţei Pro Bikers în parcarea Era Shopping Center.

Pe data de 18 septembrie de la ora 10, va avea loc la Biblioteca Universităţii o sesiune de comunicări referitoare la transportul public. A doua zi, începând cu ora 9, orădenii sunt aşteptaţi la sediul OTL în cadrul acţiunii "Ziua porţilor deschise", iar pe 20 septembrie, de la ora 10 la Hotel Maxim se va desfăşura un forum de mobilitate la care OTL şi-a invitat clienţii permanenţi de la elevi şi studenţi, abonaţi ai OTL şi pensionari.
Tot cu ocazia Săptămânii Mobilităţii Europene, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor organizează diferite acţiuni. Astfel, miercuri 19 septembrie, şi joi, 20 septembrie, elevii de la Şcoala Generală nr. 11 şi cei de la Liceul Teologic Greco-Catolic vor împărţi fluturaşi privind promovarea mijloacelor de transport nepoluante, iar joi şi vineri, şcolarii vor face desene pe asfalt în Parcul 1 Decembrie, respectiv în curtea Şcolii cu clasele I-VIII Avram Iancu.

Cine-i mai rapid?
Concursul de mobilitate cu bicicleta, transportul în comun şi autoturism, cea mai importantă acţiune din cadrul programului, va avea loc pe 21 septembrie de la ora 16:15. Punctele de plecare au fost stabilite în parcarea Lotus Center, platoul de lângă Primărie, respectiv Crişul Shopping Center cu sosirea în parcul Magnoliei din cartierul Rogerius.

Anul acesta, acţiunile din cadrul "Săptămânii mobilităţii" sunt organizate de către OTL în colaborare cu Zona Metropolitană Oradea, Primăria şi Asociaţia Pro Bikers.
 

©Copyright 2011 Prin Oradea | TNB